Vier leden van KV Reutum klaar voor het EK Klootschieten 2024

 

De komende maand is een periode van voorbereiding bij de Klootschietersvereniging Reutum, want vier van hun getalenteerde leden hebben zich gekwalificeerd voor het 17e Europees Kampioenschap Klootschieten, dat dit jaar plaatsvindt in het prachtige- Thalasso Noordzeekuuroord Neuharlingersiel in Duitsland. Het evenement belooft een onvergetelijke ervaring te worden, met de openingsceremonie gepland op Hemelvaartsdag en een reeks competitieve wedstrijden die plaatsvinden van 9 tot 12 mei 2024.

 

Na een reeks spannende selectiewedstrijden (8 stuks), zowel op het veld als op straat, hebben deze vier leden zich weten te plaatsen voor het prestigieuze kampioenschap. Lotte Telgenhof Oude Koehorst en Dylana Bijen hebben zich gekwalificeerd voor de jeugdwedstrijden veld, die op vrijdagochtend 10 mei om 09:00 uur van start gaan. De Dames zullen om 12:00 uur aan de beurt zijn, terwijl de Heren om 14:00 uur hun vaardigheden zullen tonen. Tijdens deze wedstrijden zal er worden geschoten met de traditionele Hollandse kloot, met een diameter van ongeveer 65 mm en een gewicht van 300 gram.

 

Op zaterdag 11 mei zullen de straatwedstrijden plaatsvinden, met Lotte Telgenhof Oude Koehorst bij de meisjes en Jesse Telgenhof Oude Koehorst bij de jongens, beide om 09:00 uur. De Dames zullen om 12:00 uur beginnen, gevolgd door de Heren om 14:00 uur, waar Stef Huiskes zich heeft weten te plaatsen. Tijdens deze wedstrijden zal er worden geschoten met de ijzeren kloot, ook wel bekend als de Ierse kloot, met een diameter van 58 mm en een gewicht van 794 gram.

 

Op zondag 12 mei zullen de zetwedstrijden plaatsvinden, een discipline die afkomstig is uit Duitsland. Hier zal Lotte Telgenhof Oude Koehorst deelnemen aan de meisjescompetitie. De deelnemers schieten met kloten van verschillende gewichten en diameters: meisjes en jongens met een kloot van 375 gram en 55 mm, en dames met dezelfde specificaties, terwijl de heren een kloot van 475 gram met een diameter van 58 mm zullen gebruiken.

 

Met het EK Klootschieten voor de deur staat de komende maand volledig in het teken van intensieve voorbereidingen en trainingen voor deze vier gedreven leden van KV Reutum. Het bestuur en alle leden van de vereniging wensen Lotte Telgenhof Oude Koehorst, Dylana Bijen, Jesse Telgenhof Oude Koehorst en Stef Huiskes veel succes met hun voorbereidingen en hopen op fantastische resultaten tijdens het kampioenschap.

 

Op de bijgevoegde foto zijn de geselecteerde deelnemers te zien, vastberaden om de Klootschietersvereniging Reutum trots te maken op het Europese podium.

 

Deel dit bericht