Zondag 06-05-2018 werd de slotronde veld in Mander verschoten. Alle teams van de 4 klassen moesten voor de laatste keer dit seizoen alles geven voor een goed resultaat. Met het mooie weer werd er fanatiek geschoten om het kampioenschap. In meerdere klassen viel de beslissing in deze afsluitenronde. Klasse 1 werd beslist tussen KV Kluppelshuizen 1 en KV Reutum 1. De teams gooiden tegen elkaar en halverwege lagen beide ploegen nog gelijk. In de 2e helft werd de strijd in het voordeel van KV Kluppelshuizen beslist 29 schoten en KV Reutum 32 schoten. Kluppelshuizen 1 mag zich tot kampioen van de 1e Klasse laten huldigen.

In de 2e klassen konden nog 3 teams kampioen worden. Kluppelshuizen 2 stond boven aan met 19 punten uit 10 wedstrijden gevolgd door Reutum 2 en Reutum 3 met beiden 18 punten. Er werd strijd geleverd door de 3 teams. Eerst lag Reutum 2 voorop met 1 schot voor op Reutum 3 en Kluppelshuizen 2. Halverwege lag Reutum 3 1 schot voor op de 2 andere teams. Bij het opgaan van het laatste stuk “de Veldbaan” van KV Mander lagen de 3 teams gelijk met allen 30 Schoten. Het laatste stuk ging Reutum 2 en 3 gelijk op, Kluppelshuizen verloor 1 schot. Het laatste schot moest de beslissing brengen. Reutum 2 lag een halve meter voor op Reutum 3. Reutum 3 moest eerst schieten en het schot liep iets uit de baan en kwam 15 meter over de streep. De slotschieter van Reutum 2 moest hier nog maar bij zien te komen. Het schot was ook niet helemaal in het pad en liep buiten de baan. Het schot haalde de finish streep, tegen de finish paal. Reutum 3 kon zich hierdoor kampioen van de 2 klasse noemen. Reutum 2 moest nu wachten op de andere teams of zij 2e waren of Kluppelshuizen 2.

Bij Ria’s Eetcafé was nadien de prijsuitreiking. Waar onder het genot van een hapje en drankje nog nagepraat werd over de competitie en ronde. Hier werd bekend dat Reutum 2 3e in de ronde was geworden en Kluppelshuizen 6e waardoor Reutum 2 als 2e is geëindigd in de competitie.

Op de foto ziet u de teams Reutum 1,2 en 3.

 

 

Deel dit bericht