Zondag 28 januari zijn 2 teams van de KV Reutum kampioen geworden in de nieuwe competitie-opzet van Noord Twente. De competitie voor de jeugd is dit najaar voor het eerst opgezet door jeugdleiders van de klootschietverenigingen. De jeugd is ingedeeld in 3 leeftijdsklasses. De teams speelden onderling 3 wedstrijden op de veldbaan en 3 wedstrijden op een straatbaan. Tot aan de laatste wedstrijddag bleef het in de jongste klasse A en B ongekend spannend.

Maar liefst 3 teams in beide klasses konden kampioen worden. Uiteindelijk bleek in Klasse A (gemiddelde leeftijd 10 jaar) Reutum 2 de sterkste te zijn. Zij moesten met 3-0 winnen om de titel veilig te stellen. Reutum 2 won deze wedstrijd dan ook met 3-0. Toch was dit team afhankelijk van de uitslag van de andere 2 titelkandidaten. Nadat de uitslag hiervan bekend werd, bleek Reutum 2 op basis van onderling resultaat de terechte kampioen.

In klasse B (gemiddelde leeftijd 13 jaar) was de spanning nog groter, de drie titelkandidaten moesten onderling tot het uiterste gaan om een eventuele beslissingswedstrijd te ontlopen. Reutum 5 bleek hier uiteindelijk de beste in te zijn. Ze wonnen met 3-0 en zodanig niet meer in te halen. Ook in deze klasse bleek het onderlinge resultaat doorslaggevend te zijn in het voordeel van Reutum 5.

Op bijgaande foto’s ziet u de teams:

Voor de complete uitslagen kunt naar volgende link: Uitslagen en eindstand competitie Jeugd NT

Reutum 5 20018: Sven Groot Rouwen, Jesse Telgenhof Oude Koehorst, Niels Groothuis, Luuk Hesselink en Gerald Hesselink (leider)

 

Reutum 2 2018: Vere Groot Rouwen, Lotte Telgenhof Oude Koehorst, Siem Peulken, Douwe Telgenhof Oude Koehorst, Boet Wilmink, Mark Peulken (leider) en Sander Telgenhof Oude Koehorst (leider).

 

Deel dit bericht