REUTUM – Zondag 7 mei jl. is de huidige veldcompetitie klootschieten Noord Twente afgesloten met een laatste wedstrijdronde om de befaamde Kerkenbos te Mander. Voor Reutum 1 stond nog veel op het spel, namelijk de laatste ronde-wedstrijd moest bepalen welke veldploeg kampioen zou worden in de 1ste klasse. Reutum 1 stond precies gelijk met Kluppelshuizen 1 uit Almelo, elk met 25 wedstrijdpunten. De laatste wedstrijd levert de winnaar 3 punten op en de nr. 2 krijgt 2,5 punt.

De ronde om de Kerkenbos is spectaculair. Startend op de nabijgelegen Manderbaan door eerst- de zandweg richting Molen van Frans met zijn paaltjes en naastliggend fietspad. Vervolgens linksaf de zandweg vervolgen maar wel met 3-tal weidehekken als obstakel. Het landschap is voor de klootschieters onherkenbaar. Het is namelijk een weidse vlakte waarbij alle bomen zijn verdwenen. Uiteindelijk aankomend op de Galgenberg om wederom linksaf door de Höll verder te schieten. Bijzonder smal met veel hoogteverschil. Op het eind van dit deel wederom linksaf op de originele klootschietbaan verder gegaan tot aan het begin van de baan wat eindpunt is.

Reutum1 schiet de ronde samen met Kluppelshuizen 1 en Niej Haarbig 1. De wedstrijd is gelijkopgaand, telkens net voor de streep is in gelijk aantal schoten de streep gepasseerd. In het tweede deel weet Reutum 1 een voorsprong van 1 schot te verkrijgen en weet dit vast te houden tot op het eind van de wedstrijd. Met 31 schoten en aantal meters winnaar van de ronde in de 1ste Klasse en tevens dus kampioen veldklootschieten Noord Twente. Kluppelshuizen 1 eindigt als tweede met 32 schoten en aantal meters. De schutters Stef Huiskes, Ralf Lansink, Gerald Bijen, Mike Aarnink en Jos Huiskes konden de kampioensbeker uit handen van de voorzitter de heer Niemeijer aannemen.

Reutum 4 was al afgetekend kampioen veldklootschieten klasse 4 Noord Twente door 7 van de 8 wedstrijden winnend af te sluiten. De laatste wedstrijdronde is dan ook een toegift, een bijzondere wedstrijd met zijn vele obstakels. Reutum 4 ging de strijd aan met Niej Haarbig 2 en Mander 2. Al snel werd duidelijk dat Niej Haarbig 2 sterk schoot en telkens een schot voor lag op Reutum 4 en Mander 2.  Onder een hek doorschietend, door de Höll van de berg af schietend, steeds was Niej Haarbig het sterkst. Bij ingaan van het laatste deel lag Reutum 4 1 schot achter op Mander 2 en 5 schoten achter op Niej Haarbig. Toch wist Reutum 4 op het eind Mander 2 te verslaan op meters, namelijk 45 schoten met 27 meter tegen 45 schoten en 3 meter. Ook mocht Reutum 4 de kampioensbeker in ontvangst nemen waarbij Mander 2 op de 2de plaats eindigde. De schutters Gerrit Lammerink, Jos Aarnink, Jan Lammerink, Benno Masselink en Richard Lammerink promoveren naar de 3de klasse.

De kampioensformaties van Reutum 1 en Reutum 4

Deel dit bericht