Vrijdagavond 6 juli is de jaarlijkse wedstrijd Rabo beker en de Frans Dijkers bokaal verschoten. De Rabo beker voor de heren en de Frans Dijkers bokaal voor de dames.

Het weer was perfect voor de wedstrijden en het kon een spannende strijd worden. Er werd bij de heren gestreden voor de wisselbeker beschikbaar gesteld door Rabobank Noord Twente. Om 19:30 uur zijn de heren van start gegaan met de ronde. Halverwege was de stand 1 schutter 14 en 2 met 15. De rest volgde op een aantal schoten. Nadat de groepen de ronde volbracht hadden werd de balans opgemaakt.

De eerste plaats en de Rabo beker was voor Jos Huiskes in 22 Schoten en 59 meter, 2e was Sander Telgenhof in 23 schoten en 3 Meter, derde Ralf Lansink in 25 schoten en 62 meter, 4e Jan Lammerink 25 schoten en 58 mtr, 5e Gerald hesselink 26 schoten en 13 meter, 6e Dennis Nijhuis 29 schoten en 57 meter.

Nadat de heren afgeschoten hadden vertrokken de dames voor hun strijd voor de Frans Dijkers Bokaal. De dames hebben heen en weer geschoten over de klootschietersbaan (Hakeweg). Halverwege ging Gerda Pikkemaat aan kop met 12 schoten gevolgd door Astrid Eerdman (titel verdedigster) met 14 Schoten. De terugweg moest Astid 2 schoten goed maken om titelprolongatie mogelijk te houden.  Gerda ging echter goed door en liet Astrid geen moment dichterbij komen. Hierdoor stelde ze de zege veilig en zo werd ze de verdiende winnaar van dit jaar. 1e Gerda Pikkemaat 25 Schoten en 104 meter, 2e Astrid Eerdman 28 Schoten en 66 meter. 3e Rosa Schuurman 31 Schoten en 60 meter, 4e Rikie Koopman 34 Schoten en 76 meter, 5e Sinie Boerigter 34 schoten en 46 meter.

Na de wedstrijden zijn de Rabo beker en Frans Dijkers bokaal uitgereikt aan de winnaars. Er werd door de leden nog gezellig nagezeten en nagepraat over de gezellige en spannende wedstrijd. Tevens was er nog een kleine verloting voor de deelnemers.

Op de foto zie je de beide winnaars met de Rabo beker en Frans Dijkers bokaal

Deel dit bericht