Geslaagde “Boerenkool” klootschietronde K.V. Reutum.

 

Afgelopen zondag 12 maart is wederom de jaarlijkse “Boerenkoolronde” verschoten voor alle K.V. Reutum leden.

Om 10.00 uur kwamen alle leden met hun huisgenoten naar café – restaurant De Molenberg waar iedereen werd getrakteerd op koffie, thee en chocolade voor de kinderen. Een grote deelname met vooral ook veel jeugdige klootschieters.

Herald Veenhuis en Richard Lammerink waren de organisatoren en hadden de deelnemers in 14 groepen, ongeveer gelijk van sterkte ingedeeld. Jong en oud samen in een groepje van 5 of 6 klootschieters.

Rond 10.30 uur ging men met zijn allen naar de startstreep getrokken op de Revinksweg nabij de Ootmarsumsestraat.  Met telkens 2 groepjes werd de wedstrijd fanatiek aangegaan.  Nabij het voetbalveld werd de wedstrijd vervolgd over de F.J. Groothuisweg tot aan de kruising met de Hakeweg.

Hier was een verplichte stop en stonden een 2-tal dames klaar voor een versnapering. Voor de jeugdigen warme chocolademelk en voor de volwassenen een heerlijke kruidenbitter.

Vervolgens begon het 2de deel van de wedstrijd door de Hakeweg af te schieten tot aan de veldbaan de Haarlerheide. Vervolgens richting het eindpunt bij de Molenberg over de betonnen fietsweg. Al met al een hele mooie ronde die ook onder goede weersomstandigheden kon worden verschoten.

Nadat alle groepen de wedstrijd hadden afgesloten kon men in het club café nog lekker borrelen en sterke verhalen vertellen over o.a. vele lange schoten.

De uitslag werd bekend gemaakt door voorzitter Sander Telgenhof. Hij begon met de poedelprijs, de ploeg met de meeste schoten om de ronde te volbrengen. Deze was voor de groep van Raymond Veenhuis met 45 schoten.

Winnaar werd:

  1. De groep van Walter Hemmer met 35 schoten.
  2. De groep van Arjan Leus met 37 schoten.
  3. De groep van Anne Timmerhuis met 38 schoten.

Vervolgens konden alle leden genieten van een heerlijke Boerenkoolmaaltijd met genoeg van alles en voor de jeugdigen patat met frikandel. De restauranthouder en ook lid van de klootschieters-vereniging Jos Luttikhuis, had samen met zijn vrouw Jolande de maaltijd weer perfect voor elkaar.

De voorzitter Sander Telgenhof gaf vervolgens aan dat de inleggelden voor deze boerenkoolronde werd geschonken aan de stichting Joep die afgelopen week in Reutum eindigde en het onwerkelijke bedrag van bijna 130.000, = Euro.

Vervolgens werd door de voorzitter nog even teruggegaan naar het 200-jarig jubileum van de K.V. Reutum, afgelopen najaar 2022 gehouden. Een 4-tal jubilarissen en 1 kampioensploeg moesten nog worden gehuldigd.

Maar liefst 50 jaar lid van de vereniging zijn Riky Koopman en Marietje Nijhuis. Al 25 jaar lid de heren Mike Aarnink en Jan ter Haar. Allen kregen door het bestuur een mooie glazen herinneringsbord aangeboden met een bos bloemen.

Vervolgens werd de straatploeg Reutum 1 gehuldigd voor haar kampioenschap in de 1ste klasse van Noord-Twente. De heren Jos Huiskes, Mike Aarnink, Ruud Poppink en Raymond Veenhuis kregen ook een herinneringsbord aangeboden.

Vervolgens kwam Sander nog even terug op de vorig jaar georganiseerde Nederlandse Kampioenschappen Jeugd te Reutum. De k.v. Reutum tekende voor een vlekkeloos verlopen toernooi vooral door hulp van alle leden.

De voorzitter feliciteerde nogmaals Daylana Bijen voor haar 2de plaats Categorie Meisjes Straat t/m 15 jaar.

Lotte Telgenhof werd Nederlands-kampioen op de straat Categorie Meisjes t/m 15 jaar, ook een 2de plaats op het onderdeel veldschieten en een 10 plaats op onderdeel zetten. Dat maakte haar de algeheel Kampioen Meisjes Categorie 3 waarvoor ze van harte werd gefeliciteerd. Lotte wist afgelopen maand ook de Champions Tour straat en Veld te winnen voor meisjes t/m 17 jaar. Daardoor mag Lotte aankomende september 2023 deelnemen aan de straatwedstrijd te Zuid – Ierland nabij Cork om samen met jongensjeugd als duo het op te nemen tegen de jeugdige kampioenen van Ierland en Duitsland. Geschoten wordt dan met de stalen kloot van maar liefst 800 gram.

Tot slot kondigde de voorzitter nog de jaarvergadering aan die voor maandagavond 20 maart a.s. staat gepland en waarvoor alle volwassen leden zijn uitgenodigd. Ook dankte hij nogmaals Jos en Jolanda Luttikhuis nogmaals voor zijn gastvrijheid.

De jeugd in actie tijdens boerenkool ronde

                 

De jubilarissen 25 jaar en 50 jaar lid. Reutum 1 straat.

Winterse omstandigheden.

Deel dit bericht