Foto’s media

Afgelopen vrijdag is de grote wens van Klootschietersvereniging Reutum in vervulling gegaan. Tijdens de jaarlijkse feestavond in de kantine op de Haarlerheide werd door Frank Luttikhuis middels een druk op de knop  de nieuwe lichtinstallatie ontstoken.

Nadat een wolkbreuk was uitgeraasd, werd door vicevoorzitter Gerrit Lammerink de aanwezige leden gevraagd om zo rond 22.00 uur de pikdonkere Haarlerheide te betreden. Met de druk op de knop werd voor meer dan 400 meter veldbaan in het kunstlicht gezet. Een groot applaus bij het aanschouwen van dit voorval.

Werkelijk goed zichtbaar, zal in dit kunstlicht met duurzame LED armaturen, nog met veel plezier trainingen en wedstrijden plaatsvinden. Voor de KV Reutum was dit ook de ultieme wens. Al vele jaren liep men de gedachte rond deze kostbare installatie te realiseren.

Vooral na het EK 2016, waar op de Haarlerheidebaan alle EK-records zijn gesneuveld. Dat was met name bij de heren het geval, waar Rob Scholten maar liefst 1770 meter in 10 schoten wist af te leggen. Door de buitenlandse pers werd de Haarlerheide het ‘Wimbledon van de klootschietsport’ genoemd en hierdoor werd het bestuur van de KV Reutum nog meer aangespoord dit lichtproject te realiseren.

Sein op groen

Er werd geïnformeerd naar leveranciers van meest lange lantaarnpalen. Duurzame armaturen moest de mogelijkheid zijn om de energiekosten laag te houden. Voor de financiering werden een aantal fondsen en bedrijven gevraagd. Vele vrijwilligers van de KV Reutum boden zich aan om te helpen. Vooral met de financiële ondersteuning door de Rabobank werd het sein op groen gezet. De lichtinstallatie is langs de ‘oude Haarlerheidebaan’ vanaf de kantine tot achter in het veld aangelegd.

De lantaarnpalen zijn zoveel mogelijk uit het zicht ingepast in de strook met beplantingen. Hier en daar moesten vervolgens wat takken gesnoeid. Vervolgens de bekabeling in de grond gegraven, bekabeling door de palen omhoog gebracht middels inzet van hoogwerkers. Al dit materieel werd kosteloos ter beschikking gesteld door plaatselijke infra-, aannemers  en landschapsonderhoud bedrijven.

Experts van de plaatselijke installatiebedrijven hadden duurzame LED-armaturen uitgezocht om op de lantaarnpalen te plaatsen. Om de 25 meter werden de palen geplaatst. In een drietal verschillende groepen gemonteerd.  Vervolgens werd vorige week in het donker getest en de lampen uitgericht. Zo kon het dat bij de onthulling dus een formidabele prestatie was geleverd met daarbij de oude veldbaan volkomen ‘in het licht’ gezet. Het totale verbruik van de gehele installatie blijft nog minder dan de 1 KW per uur.

Sporten in de avonduren

Later op de avond werd bekend gemaakt dat de trainingen voor de 25 jeugdklootschieters van KV Reutum op de dinsdag- en woensdagavonden zullen worden georganiseerd. Deze trainingen zijn tot 19.30 uur, waarna de senioren vervolgens de stok klaar kunnen leggen op de veldbaan.

Met de druk op de knop door Frank Luttikhuis, die samen met het gezin van Jos Luttikhuis café de Molenberg bestuurt, gaat KV Reutum een nieuwe toekomst tegemoet. Vooral ook door de medewerking van de familie Luttikhuis weet KV Reutum maar al te goed een heel bijzondere plaats in te nemen voor de klootschietsport in zijn algemeenheid.

Door vicevoorzitter Gerrit Lammerink werd nadien nogmaals iedereen bedankt voor de inzet met nadruk op de vele vrijwilligers en plaatselijke bedrijven.

Deel dit bericht