Vrijdag 25 Juni is door de jeugd van de KV Reutum geschoten om “De Molenberg” beker. 

Deze jaarlijkse wedstrijd en afsluiting van het seizoen wordt verschoten op en bij de klootschietersbaan “de Haarleheide”.

Door een afvalsysteem vielen 2 keer 4 leden af en bleven er 3 over om per ronde uit te maken wie het langste schot had en de meeste punten. De eerste die afviel kreeg 1 punt de 2e die afviel 2 punt enz.  2 keer gingen de jeugdleden de strijd aan op straat en 1 keer op veld.

Per categorie beginnend met de oudste (leeftijdsgroep) moest men op straat 10 meter en veld 15 meter meer schieten dan de jongere categorie. De oudste leden cat.4 moesten het spits afbijten. Hierna cat. 3 en als laatste cat. 2.

De eerste ronde op staat werd gewonnen door Dylana Bijen (11 punten) gevolgd door Hidde Groothuis (10 punten) en Tijn Droste (9 punten).

De tweede ronde op straat werd gewonnen door Lars Hesselink (11 punten) gevolgd door Jesse Telgenhof (10 punten) en Douwe Telgenhof (9 punten).

De derde ronde werd op de Veldbaan verschoten met 15 meter verschil per categorie.

Wie zou “de Molenberg” beker dit jaar mee naar huis nemen. Omdat er verschillende winnaars per ronde op straat waren konden nog meerdere jeugdleden deze beker winnen.

Na de 2 keer vier afvallers bleven er drie schutters over voor wie de winnaar van deze ronde zou worden. Hier waren 2 schutters bij die beiden hoog gescoord hadden met de 2 straat ronden. Wie zou “De Molenberg” beker winnen.

De 3 schutters in de finale waren Lotte Telgenhof, Jesse Telgenhof en Dylan Bijen. Jesse (cat.3 ) moest als eerste en had een zeer goed schot. Lotte (cat.3)moest hierna en had ook een goed schot maar niet helemaal recht op de baan. Als laatste mocht Dylana (cat 2)  en die had ook een heel goed schot en mooi recht op de wijzers aan. 

De uitslag van de Veld ronde was als volgd 1e Jesse Telgenhof (11 punten), 2e Dylana Bijen (10 Punten) en 3e Lotte Telgenhof (9 Punten).

Nu moest de stand worden opgemaakt en voor de prijsuitreiking gingen de leden en begeleiders naar cafe/restaurant “De Molenberg”.

De jeugdleden kregen hier als afsluiting van het seizoen een patatje met iets erbij en konden even spelen in de speeltuin.

Ondertussen waren de punten geteld en werden de prijzen uitgereikt.

Bij de Meisjes was de 3e plaats voor Mette Maatman. 2e werd Lotte Telgenhof en 1e Dylana Bijen.

Bij de jongens was de 3e plaats voor Luuk Hesselink. 2e werd Douwe Telgenhof en 1e Jesse Telgenhof.

Voor “De Molenberg” beker gaat het tussen Dylana en Jesse. Wie zou nu de meeste punten hebben gehaald.

Met een verschil van 2 punten heeft Jesse Telgenhof “De Molenberg”beker gewonnen.

Het was een geslaagde wedstrijd waar de jeugdleden allen zeer goed hebben geschoten.

Op de foto de prijswinnaars en andere jeugdleden.

Tevens een foto van de winnaar en Jos Luttikhuis die de beker heeft uitgereikt.

Deel dit bericht