Lotte Telgenhof in Ierland voor Junior Triple Crown tijdens het King & Queen of the Roads festival in het Ierse Ballincurrig.
25- September: Voor Lotte was dit een hele ervaring. Woensdags met het vliegtuig van Amsterdam naar Cork in Ierland. Toen we daar aankwamen gingen we per huurauto naar het huisje. Na alles uitgepakt te hebben zijn we naar de straat gegaan om te verkennen en een keer over de straat te schieten. Op donderdagmorgen zijn we nogmaals naar de straat gegaan en er over geschoten. De voorbereiding was goed en deze 2 dagen was het geweldig mooi weer. Donderdag middag zijn we naar een oude gevagenis (in een kasteel) in Cork geweest.
Vrijdag waren de eerste halve finales bij dames. Hier zijn we wezen kijken om alvast de sfeer te beleven. Zaterdags waren de halve finales van de heren. Het weer sloeg om en het regende. De voorspellingen voor zondag waren nog slechter. Zondag toen de wedstrijden begonnen viel het met bakken uit de lucht. Maar in Ierland gaan de wedstrijden gewoon door. Het spoor in de straat waar de kloot langs moest stond helemaal vol met water. Dus moest er een andere route gekozen worden.
Hieronder het wedstrijdverloop die op de site van de NKB staat:
Twents jeugd-duo stuit op ongeluk in Ierland
Het Nederlandse klootschietduo Bart Lucas (KV Hertme) en Lotte Telgenhof Oude Koehorst (KV Reutum) heeft afgelopen weekend meegedaan tijdens de internationale wedstrijd Junior Triple Crown tijdens het King & Queen of the Roads festival in het Ierse Ballincurrig.
In de stromende regen trad het Nederlandse duo aan tegen een duo uit Ierland (Tommy O’Donnovan en Ellen Sexton) en Duitsland (Tomke de Vries en Fynn Meyerhoff). Ze begonnen ijzersterk aan hun wedstrijd en na drie schoten lagen ze al een schot voor op de rest. Na de ‘big corner’ die bepalend kan zijn voor de wedstrijd lagen de Ieren en Nederlanders weer gelijk. Aan het einde van de long straight lag Nederland wat achter en begon Duitsland aan een opmars in hun wedstrijd. Schot 12 bracht het verschil voor de Nederlanders; de kloot van Lotte werd per ongeluk door een Ierse scheidsrechter tegengehouden en de regel geeft aan dat deze dan niet opnieuw gegooid mag worden. Hierdoor misten de Nederlanders zo’n 20 meter om recht voor het volgende schot te staan, waardoor ze eigenlijk niks konden met schot 13.
Ook mentaal deed het stoppen van de kloot iets met de jeugd. Na dit voorval lukte er weinig meer en liep de achterstand iets meer op. Duitsland leverde nog een paar goede ballen, die gevolgd werden door de Ieren. Op het rechte stuk richting de finish was het Tommy die voor Ierland de finishlijn als eerste passeerde en de winst veiligstelde. Duitsland pakte het zilver en de Nederlanders werden derde.
Al met al een prachtige, internationale ervaring voor Lotte en Bart. Een ervaring die ze zeker kunnen gebruiken in de aanloop naar het komende EK, in 2024 in Duitsland.
Al met al een hele ervaring voor Lotte. De maandag zijn we nog naar de zuidkust geweest en nog iets van Ierland bekeken. Hierna naar het vliegveld en de terugreis naar Reutum.
Hieronder nog een aantal foto’s van deze belevenis!

Deel dit bericht