Wenke en Anne Maatman van KV Reutum in de prijzen bij Nederlandse Kampioenschappen.

Zondag 16 juni jl. hebben 176 jeugdige klootschieters, zowel jongens als meisjes, gestreden om de titel Nederlands Kampioen. De wedstrijden vonden plaats bij de KV Huier in Geesteren. In 8 verschillende categorieën werden de wedstrijden verschoten op zowel de straat-, veld- en zetbaan. Tevens werd er per categorie één persoon gekroond tot Allround Kampioen. Van de KV Reutum hadden in totaal 17 jeugdleden zich geplaatst voor het NK.

’s Morgens om 9:00 uur werd de wedstrijddag geopend door de jongens van categorie 2, daarna volgden de meisjes en vervolgens categorie 1. Zij schoten 500 meter op straat, 5 schoten op het veld en 3 worpen op het zetten, waarvan de verste worp telt. Alle andere categorieën volgden hierna verdeeld over de gehele dag.

De categorieën 3 en 4 moesten op straat 800 meter schieten, 5 schoten op het veld en 3 worpen met het zetten.

In alle categorieën werd er fanatiek gestreden voor het podium.

Het podium:

In categorie 3 bij de meisjes is Wenke Maatman op het onderdeel straat Nederlands Kampioen geworden. Op dit onderdeel kwam het op het eind op de meeste meters aan. Maar liefst 5 meisjes hadden 9 schoten, waarvan Wenke uiteindelijk de meeste meters had. Zij wist de afstand van 800 meter in 9 schoten en 67.30 meter af te leggen. Op het onderdeel veld is Wenke 6e geworden met een afstand van 369,50 meter en 11e met zetten een afstand van 28,50 meter. In het allround klassement resulteerde dit in een 6e plaats.

In categorie 4 bij de meisjes waren er 2 podiumplaatsen voor Anne Maatman. Op het onderdeel straat was ze 6e met 10 schoten en 103 meter, een 2e plek op veld met een afstand van 415,15 meter en ook op zetten was er een 2e plek met een afstand van 38,25 meter. In het allround klassement was een verdienstelijke 2e plaats een goed resultaat.

Alle andere jeugdleden hebben tevens goede prestaties neergezet, ook voor hun was het een goede wedstrijd en een leuke ervaring.

Op bijgaande foto ziet u v.l.n.r : Wenke Maatman en Anne Maatman met de behaalde medailles van het Nederlandse Kampioenschap Klootschieten.

Deel dit bericht